САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ПОГИБИЈЕ ДВОЈЕ КАДЕТА

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Трагична смрт двоје кадета Војске Србије само су последични наставак суноврата Војске Србије због издајничке политике режима окупиране Србије.
Окривљавати сада само министра војног било би затварање очију пред поразном чињеницом да је издајнички режим оличен у ДС добио налог да разоружа и уништи Војску Србије, да припреми наставак распарчавања Србије као државе, да промени веру свом народу, разори СПЦ и приведе је папи преко екуменизма, да сруши образовни систем и да затре историјске чињенице о постојању српског народа, да разори културни и национални идентитет српског народа, да распрода све што је вредно у Србији и да га уведе у дужничко ропство, да српском народу и држави Србији занавек наметне кривицу за измишљене геноциде и да Србију понизи јавним извињавањима народима који су вршили геноцид над српским народом.
Министар војни је само извршавао свој део задатака у издајничкој Влади Србије. Да осећа и мало моралне одговорности, на шта га сада многи позивају због трагичне смрти двоје кадета, министар војни не би ни учествовао у издаји народа и државе. Позивањем министра војног да поднесе оставку због трагичне смрти двоје кадета звучи лицемерно, јер би свима коначно требало бити јасно да је он био само део издајничког режима са јасно добијеним задацима. Тражити његову оставку, а не тражити хапшење бившег председника Републике Србије и Врховног команданта Војске Србије због издаје народа и државе, не тражити забрану деловања ДС и њено брисање из регистра политичких организација, јер је очигледно да она ради против Уставом утврђеног друштвеног уређења и територијалне целовитости Републике Србије, затварати очи пред чињеницом да се осведочени издајник народа и државе и поред пораза на изборима кандидује за председника Владе Србије, представља нову планирану трагедију српског народа у којој ће само време исписати нови број жртава.
Догађаји чији смо сведоци само потврђују да је издаја народа и државе била више него очита и врло ефикасна, да је Србија окупирана, да је Војска Србије уништена, ово мало што је од ње остало и што се одржава на рачун пореских обвезника штити издајничку власт у Београду, иначе би била уз свој народ на Косову и Метохији.
Шта нам ваља чинити'
Да би грађани Србије били поштеђени даљег разбијања своје домовине, да би били сигурни да се окупација неће претворити у војну окупацију или ново бомбардовање од стране највеће терористичке организације на свету, било би пожељно да сви заједно извршимо притисак на новоизабраног председника Републике Србије да на основу Устава и закона Републике Србије склопи међудржавни споразум са Руском Федерацијом о пружању гаранције војне безбедности и територијалне целовитости Републике Србије до оспособљавања Војске Србије да врши, Уставом и Законом о војсци, одређене задатке.
Молим све грађане који су свесни и одговорни, све грађане који схватају озбиљност тренутка у коме се налазимо, да скину образац Предлога Председнику Србије, да га својеручно попуне и потпишу, умноже и деле својим пунолетним члановима породице, ближњима, пријатељима и познаницима, да масовним захтевима присилимо Председника Републике Србије да учини оно што једино гарантује спас Србије, да му пружимо прилику да покаже да ли је србин и шта му је на души, будућност Србије или своја каријера. Потписане обрасце шаљите на моје име и презиме; Никола Алексић, Војвођанских бригада 17, 21000 Нови Сад, само ради тачног увида у број послатих Предлога, или директно на адресу председника Републике Србије, Андрићев венац бр. 1, 11000 Београд, али у том случају нећемо знати колико је људи потписало Предлог.
Својим образом и чашћу своје породице гарантујем да понуђено виђење спасавања Србије и пружања војне безбедности Србији није покренуто из личних или било којих других побуда.

Никола Алексић,с.р.
Председник Иницијативног одбора
за оснивање Патриотског блока

Текст Предлога:

ПРЕДСЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Б Е О Г Р А Д

ПРЕДЛОГ
предузимања мера безбедности

Увођењем професионалних војника предвиђених у чл.9 ст.1 тач.3 Закона о Војсци Србије, укинута је регрутна војска, што је у значајној мери ослабило борбену моћ Војске Србије и у значајној мери учинило неостварљивом:

• Стратегију националне безбедности,
• Стратегију одбране,
• Доктрину Војске Србије

а документи, као што су:

- План одбране,
- Дугорочни план развоја и система одбране РС,
- Стратегијски преглед одбране РС,
- Систем управљања ваздушним саобраћајем
- Управљање системом одбране
- Демократска и цивилна контрола војске РС,

су доведени у питање, из којих разлога Војска Србије не би остварила своју улогу предвиђену чл.139 Устава РС, Законом о одбрани и Законом о Војсци Србије.

Стављамо на знање Председнику Републике горе наведене чињенице и предлажемо да Председник Републике Србије у складу са чл.11 Закона о одбрани, неодложно предузме мере за:

I Увођење регрутне војске, у коју сврху ће извршити измене и допуне наведених стратегија и доктрина као и наведених докумената у циљу оспособљавања Војске Србије да Војска Србије буде способна да изврши своју уставну обавезу, а нарочито да се предвиди опремање војске Србије оружјем и оруђем задовољавајућег технолошког нивоа,
II Закључивање међународног уговора о безбедности са Руском Федерацијом, да Војска Руске Федерације на одређено време, до оспособљавања Војске Србије, врши у Србији надлежност Војске Србије (чл.22 ст.1 Закона о одбрани), што је у складу са чл.2 ст.4 и чл.3 Закона о одбрани којим је предвиђено, да своју одбрану Република Србија може спроводити самостално и у сарадњи са другим државама (сопственим снагама и помоћу партнера) у оквиру институција система националне одбране, регионалне и глобалне безбедности.

Уколико Председник Републике Србије не предузме горе предложене мере, биће одговоран за све могуће последице које проистекну из нечињења, јер је безбедносна ситуација веома озбиљна.

Председник иницијативног одбора
за оснивање Патриотског блока

Никола Алексић, с.р.

П О Д Р Ш К А

Којом ја, ___________________________________________________
име и презиме

из ________________________________ул. _____________________
место пребивалишта адреса
_______________________________________ бр.____

са ЈМБГ __________________ у потпуности подржавам Предлог Патриотског блока (у оснивању) и придружујем се иницијативи за обезбеђивање безбедности грађана и Републике Србије.

____________________
место
____________________ __________________
датум својеручни потпис

НАПОМЕНА ПОТПИСНИЦИМА: Потписане пријаве је потребно послати на адресу: Никола Алексић, Војвођанских бригада 17, 21000 Нови Сад, ради збирног слања председнику Републике Србије и тачне евиденције укупног броја добијених подршки.