Уједињени против ГМО - Ниш

Нишка иницијатива Уједињени против ГМО, коју поред Двери, чине еколошке организације из Ниша, Српска радикална странка, Демократска странка Србије и разне друге организације, организовала је врло запажен протест 7. децембра 2013. године, на Тргу краља Милана у Нишу.

На скупу су о опасностима од генетички модификованих организама говорили професор Пољопривредног факултета у Београду др Миладин Шеварлић, као и Милица Војић Марковић, председница Одбора за заштиту животне средине Народне скупштине РС.

Успеху овог протеста значајно је допринео Дечји еколошки покрет из Ниша, чији су чланови делили летке и зелене јабуке окупљеним грађанима. Ова акција је недвосмислено показала да се људи ипак могу окупити око минимума заједничких интереса, што је у овом случају свакако борба против генетички модификованих организама. Потребно је оваквим скуповима, трибинама, перформансима, на све могуће начине, притискати власт и одржавати тензију у јавности, како би се спречило доношење суицидног Закона о ГМО.

Нишка иницијатива Уједињени против ГМО ће наставити са оваквим и сличним акцијама, у нади да ће се овакве иницијативе покренути и у другим градовима.

 

 

Уједињени против ГМО - Ниш