Признања Николи Алексићу

Medalja Nikola Tesla
eko1.JPG

1.Теслина медаља за мир немачког научног часописа ,,Простор и време" и Међународне организације за мир са седиштем у Берлину,

2.Златна повеља Предшколске установе ,,Радосно детињство" и портрети пете генерације стипендиста Еколошког покрета Новог Сада.

Поводом 20-годишњице проглашења првог еколошког вртића у СФРЈ поводом 22. априла Светског Дана планете Земље 1992. године, на пригодној свечаности, Николи Алексићу је уручена Златна повеља за изузетан труд у раду, и допринос развоју и афирмације Предшколске установе ,,Радосно детињство" из Новог Сада намењена Еколошком покрету Новог Сада. Ово је прво признање неке институције у националном оквиру које је уручено Еколошком покрету или челнику Покрета за 22 године преданог рада на заштити и унапређењу животне средине и заштити и афирмацији духовног наслеђа. Проглашење првог еколошког вртића у СФРЈ и ширем окружењу 22. априла 1992. године, поводом Дана планете Земље је био само логичан наставак међусобне сарадње на плану ванинституционалног еколошког образовања предшколске деце.
Еколошком покрету и посебно, Николи Алексићу, је изузетна част што су били зачетници еколошког образовања најмлађих суграђана.
Никола Алексић се најсрдачније захваљује на урученом признању, свестан да је то признање упућено Еколошком покрету Новог Сада за свеукупни допринос развоју еколошке свести, образовању и заштити животне средине и духовног наслеђа.
Радницима Предшколске установе ,,Радосно детињство", посебно колективу првог еколошког дечјег вртића ,,Маслачак" у Новом Саду, Еколошки покрет Новог Сада и Никола Алексић лично, жели срећан рођендан и успешан наставак рада на еколошком образовању, подизању нивоа еколошке свести у будућем раду.