ПОЗИВ ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ

Позивамо све грађане Србије који би желели двојно држављанство Републике Србије и Руске Федерације, све грађане који су свесни заједничке историје словенских народа и осећају и гаје братску љубав према Руском народу, да потпишу Захтев којим се тражи двојно држављанство грађана Србије од Руске Федерације.

Еколошки покрет Новог Сада је овај предлог већ уручио Владимиру Путину, председнику Владе Руске Федерације током посете Београду 23. марта 2011. године.

Захтев се може наћи на сајту Еколошког покрета, може се скинути и умножавати у неограниченом броју примерака за све заинтересоване грађане Србије. Уједно се позивају сви добронамерни грађани Србије да подрже ову иницијативу и обавесте своје ближње, пријатеље и познанике о могућности подношења захтева и начину достављања попуњеног захтева.

Захтев је у складу са Уставом и законима Републике Србије, најбољи доказ законитости је што припадници мађарске националне мањине из Србије добијају двојно држављанство од Мађарске Републике без проблема или оспоравања.

Двојно држављанство се иначе може добити међусобним споразумом Србије и Руске Федерације или само једностраном одлуком Руске Думе, што није у супротности са Уставом Србије, која ће сагледати положај угрожених грађана Србије и сопствене интересе, на основу чега ће одлучити да ли прихвата поднете захтеве.

Зато је потребно да се потписан и попуњен захтев достави поштом или лично на адресу Еколошког покрета Новог Сада, ул. Војвођанских бригада бр. 17. односно, Организационом одбору за одржавање општенародног протестног скупа 5. јуна 2011. године ради одбране Устава и природног права на живот и опстанак због намере Владе Србије да озакони геноцид над својим грађанима легализацијом генетски измењених организама.

Скреће се пажња да се захтеви не могу подносити Руској Думи појединачно, нити било којој другој институцији, него само Еколошком покрету, покретачу иницијативе за добијање двојног држављанства. Како се буде прикупио одређени број захтева, они ће бити укоричени и поднети Руској Думи на одлучивање.

Акција подношења захтева за добијање двојног држављанства није и неће бити временски орочена, нити може бити било како оспорена, све док грађани Србије не добију одговор од Руске Думе, позитиван или негативан.

Све додатне информације око подношења захтева за двојно држављанство и одржавања протестног скупа, грађани Србије могу добити на сајту Еколошког покрета: www.ekopokret.org.rs или нa телефоне: (021) 529-096 и (021) 420-175.

Председник Организационог одбора

општенародног протестног скупа

Никола Алексић, с.р.

PreviewAttachmentSize
zadnja.pdf40.15 KB
prednja.pdf58.38 KB

Под 1.: Овај Захтев за двојним држављанством значи највећу помоћ угроженом српском становништву на Косову и Метохији. Он такође представља шамар издајничком режиму Србије, зато су и дигли толику халабуку против њега. Када је 30.000 мађара из Војводине затражило и добило двојно држављанство Мађарске, нико ни уста није отворио. Они и даље живе у Војводини, нико им није понудио да се преселе у Мађарску као србима, наводно у Сибир. По руској војној доктрини Русија има право да брани интересе својих грађана ма где се налазили, зашто би само САД имала то право? Уколико би Руска Дума признала држављанство србима који су га затражили, Србија би била заштићена, не би нас више смели бомбардовати, интервенисати или окупирати као што тренутно прете уколико би народ оборио издајнике са власти, још мање шиптарске хорде кидисати на нејач на Косову и Метохији. Под 2. : Иницијатор Захтева је чланство Еколошког покрета Новог Сада, а реализатор Никола Алексић као извршни организатор. Направљен је у марту месецу и да не би радили иза леђа амбасаде Руске Федерације у Београду, обавестили смо г.амбасадора и председника Путина који је тих дана долазио у посету Београду.После тога смо га окачили на наш сајт и упутили саопштење за јавност медијима да би у акцију укључили што више грађана Србије. Да смо имали могућности, на улицама би организовали скупљање потписаних захтева. Када су почели немири на граничним прелазима са Косовом и Метохијом, извесна количина одштампаних Захтева је достављена браниоцима на барикадама уз образложење да би им то била велика помоћ и заштита. Грађани су позвани да потписане захтеве пошаљу Еколошком покрету искључиво због пратећег писма које би било упућено Руској Думи као прилог иза озбиљнијег броја захтева које би укоричене послали преко амбасаде РФ у Београду. Сматрали смо да би описани начин деловао озбиљније него појединачни захтеви упућени у амбасаду, због чега је тако одлучено и написано на полеђини захтева. Образложење поднетог захтева да се они подносе братском народу за који нас везује заједничка историја, ни у ком случају не значи да неко други не може да покрене сличну акцију ради добијања америчког држављанства у знак захвалности за бомбардовање СРЈ, отимање дела територије и пљачку природних и привредних ресурса Србије. Под 3. : Г-ђо Медан, нисте у праву када тврдите да је акција покренута у предизборно време, она је покренута у марту месецу. Како би је онда уручили г. Путину током посете Београду да смо је покренули у предизборно време? Да нисмо имали никакве задње намере недвосмислено доказује одсуство броја личне карте на Захтеву. Такву врсту преваре препуштамо интересним групама које стварају базу података ради фалсификовања листе грађана који наводно подржавају неку од странака. Исто смо поступили и на петицијама против ГМО где смо изоставили ЈМБГ да нам ниједна интересна група у Народној скупштини не може злоупотребити нашу петицију и поверење грађана.