ДОПУНА РЕЗУЛТАТА ОСТВАРЕНИХ ПОСЛЕ ДОДЕЛЕ ПРИЗНАЊА ПАТРИОТСКОГ БЛОКА

 

ДОПУНА РЕЗУЛТАТА ОСТВАРЕНИХ ПОСЛЕ ДОДЕЛЕ ПРИЗНАЊА ПАТРИОТСКОГ БЛОКА

 

      Конкурс Патриотског блока је закључен 1. јануара 2018. године, а од тада је Никола Алексић наставио да ниже још неке резултате који га сврставају у историју не само Србског народа.

 

       1. Пред Видовдан 2018. године у циљу буђења свести војске, полиције и народа Никола Алексић је одлучио да заложи и сопствени живот 6-дневним штрајком ЖЕЂУ и глађу, плус два дана у припреми штајка код куће. Тако је постао први човек у историји Србије (мада такав случај нити у свету није забележен колико је познато) који је 8 дана даноноћно штрајковао ЖЕЂУ и глађу. Парадокс је био да су му управо они против којих је штрајковао спасили живот отимањем протеста на Видовдан после чега би било беспредметно штрајковати и до септембра.

 

     2. Када су у јесен 2018. године започеле шетње грађана улицама Београда предвођени преварантима, Никола Алексић се придружио протесту грађана носећи траспарент (150х200см) са сасвим супротним ставовима са циљем да грађанима отвори очи да шетње нису решење.

 

     3. Од 9. марта 2019. године Никола Алексић се одлучио да протестује сваке суботе испред Скупштие и Председиштва РС оптужујући председника за издају народа и државе износећи конкретне примере гажења Устава и издаје у циљу освешћивање ,,шетачаˮ. Укупно је одржао 12 протеста сваке суботе све док га градски аутобус 25. маја 2019. при изласку није ухватио за ногу и вукући га за собом тешко га повредио.  

 

     4. Дозволом полиције да шетачи предвођених преварантима одрже свој јавни скуп у суботу, 11. маја 2019. на истом месту где је Никола Алексић пријавио свој протест и одржавао га сваке суботе од 9. марта није га спречило да одржи свој протест са супротним циљевима од превараната. Он се пробио кроз масу све до врха степеница испред улаза у Скупштину упркос покушајима редара скупа да га задрже. Затим им је потом испред носа развио свој траспарент на врху степеница и пуштао сирену са мегафона којим је скретао пажњу око 15.000 окупљених грађана колико их је било на великом митингу тзв. опозиције. Није се уплашио да буде сам против 15.000 окупљених грађана и поред насртаја редара и претњи неистомишљеника. Он се обратио полицијском шефу обезбеђења Скупштине и упозорио га да је полиција прекршила закон о јавним скуповима одобравањем другог скупа на истом месту где је већ био пријављен његов скуп сваке суботе и да ће полиција бити одговорна ако избије инцидент, јер ће се он на сваки напад физички бранити! После тога је полиција, да би избегла инцидент који је био известан, опколила и обезбеђивала Николу Алексића током  одржавања његовог протеста испред 15.000 неистомишљеника!

 

     5. Исте године Никола Алексић је био једини човек који је изашао пред Скупштину да обележи 5. октобар, дан највеће трагедије Србског народа када је издајом војске и полиције улична банда освојила власт и започела незамисливу пљачку и растакање Србије које је ушло као јединствен пример у историји човечанства. Он је од те исте војске и полиције захтевао по ко зна који пут да оперу свој образ и руке због издаје народа и државе и да ухапсе председника Србије, Владу и Генералштаб због велеиздаје. 

   

     6. Следеће године (2020) Никола Алексић је опет био једини човек који је обележио 9. март када су одржане највеће народне демонстрације у новијој историји које би успеле да лидер опозиције није издао свој народ. 

 

     7. Никола Алексић је једина јавна личност у Србији која јавно износи доказе да је у Сбији 21. јуна извршен државни удар, а не парламентарни избори. Због тога је јавним дописом адресираног на руке сваког тзв. посланика преко писарнице Скупштине упозорио све посланике да су уласком у Скупштину постали саучесници извршеног државног удара, најтежег злочина против народа и државе који икад не застарева.

Интересантно је да нити један политички лидер неке странке није никад поменуо чињеницу да су избори били у супротности са чл. 2 и 3 Устава РС! За њих су избори били недемократски, нису били слободни, нису били фер, нису били равоправни, јер они нису имали приступ медијима и тражили су њихово понављање из наведених разлога. 

Тако је Никола Алексић својом борбом за истину свима скинуо маске са лица и оголио их као највеће преваранте који се боре само за власт, а не за интересе народа и државе Србије.

 

     8. По четврти пут је Никола Алексић 19. септембра 2020. спречио одржавање параде срама оних болесника који шире разврат и блуд улицама Београда!

Позивањем грађана на јавни скуп пред Скупштином истог дана када и ти болесници, они су били приморани да одустану од своје намере због страха.

 

     9. По други пут је Никола Алексић 2021. обележио 5. октобар, дан највеће трагедије Србског народа, а трећи пут да је држао протест испред Генералштаба Војске Србије иако је Скупштина 2020 донела закон којим је овластила војну (!) полицију да може ухапсити цивилно лице ако приђе војном објекту! Овај закон је донет због Николе Алексића и само против њега, јер остали грађани пролазе неометано поред зграде Генералшатаба која се налази на булевару у центру Београда, а војна полиција би ухапсила само Николу Алексића! 

    Зато је Никола Алексић у пријави јавног скупа полицији навео да ће стајати на другој страни улице, а уколико војна полиција прекорачи половину коловозне траке, онда ће они прекршити Устав и закон, а он ће се бранити! Због тога је позвао грађане да понесу мотике да се бране ако некој будали у униформи падне на памет намера да пошаље војну полицију на другу страну улице да га приведу, што је такође навео у пријави јавног скупа полицији!   

    На видео снимку тог протеста видело се да су непосредно пред почетак протеста Николи Алексићу иза леђа пришла два униформисана полицајца и стала непосредно уз њега са леве стране да га за сваки случај одбране од војне полиције и спрече обрачун грађана са њима са спремљеним мотикама.

    Због позива грађанима да понесу мотике на јавни скуп полиција је Николу Алексића три пута саслушавала. Он им је рекао и потписао своју изјаву да по цену свог живота више никад неће дозволити онако бестијално премлаћивање народа као у јуну 2020. године пред Народном скупштином када су навијачи и криминалци преобучени у полицијске униформе (са патикама на ногама) убили једног студента пендрецима пред објективом ТВ камере! 

 

    10. Због извршеног државног удара Никола Алексић се одлучио на вишедневни јавни протест испред Скупштине од 24. октобра закључно до 14. новембра, 22 дана заредом сваки дан од 17.00 до 22.00 сата колико је по закону дозвољено. Испред улаза у Скупштину Никола Алексић је прозивао и позивао војску и полицију да ухапсе председника Србије, Владу и Генералштаб због издаје народа и државе. Тзв. посланике је приликом изласка са седница испраћао звуком сирене са мегафона називајући их криминалцима и издајницима због саучесништва у издаји народа и државе и геноцидних измена и допуна Закона о заштити становништва од заразних болести због чега ће кад тад бити изведени пред суд народа!

     Посебно је био гласан када су гардисти одавали почасну стражу при изласку тог полусвета из Скупштине прозивајући и њих због издаје народа и државе!

     Током наведених 22 дана Никола Алексић је два пута покисао до голе коже, али га то није спречавало да се појави и следећи дан на протесту. Протест би можда трајао и дуже да није морао да ослободи уступљени стан који је добио на привремено коришћење заједно са 100 евра да има за храну од особе која га подржава.

 

ПОЗИВ ГРАЂАНИМА НОВОГ САДА

Аутор плакате Олга Милошевић, дизајнер

    11. Пошто је у Србији одлуком окупатора забрањено одржавање комеморације поводом почетка злочиначке агресијем 24. марта 1999. Никола Алексић по трећи пут организовао комеморацију тим поводом на коме су учествовали највиђеније личности Новог Сада и Србије: протојереј Жељко Латиновић, представник Епархије Бачке, Мирјана Анђелковић Лукић, једина жена експерт за експлозивне материје у Србији, Владислав Јовановић, дипломата и бивши амбасадор СРЈ у Уједињеним нацијама, пуковник Дани Золтан, једини човек на свету који је оборио тзв. невидљиви авиона НАТО злочинаца, капетан бојног брода Андрија Андријевић, командант морнарице у Новом Саду који је довео двоје војника да држе почасну стражу поред венца намењеног за помен свим жртвама и срушеним мостовима 1999. , Остоја Дражић, директор Еколошког покрета Србије и наравно, Никола Алексић.  

       После одржане комеморације на платоу Српског народног позоришта, учесници скупа су кренули пут Дунава и моста Дуга направљеног на месту срушеног Петроварадинског моста предвођени војницима који су носили венац који је спуштен у Дунав на средини моста.

Дефилеу грађана предвођени војницима који су носили венац придруживали су сви грађани поред којих је дефиле пролазио. 

     Полиција је савршено обезбеђивала дефиле, јер саобраћај није био обустављен на обе коловозне траке, него само на десној којом се кретала поворка грађана у дефилеу. Саобраћај је само на кратко обустављен када се поворка попела на мост Дуга да би на средини моста венац био спуштен са кратким обраћањем Николе Алексића присутнима да се венац спушта у Дунав у спомен свим жртвама и порушеним мостовима. Потом је Никола Алексић позвао грађане да се врате у град кретањем тротоаром, што је без резерве тренутно прихваћено уз захвалност полицији Новог Сада на беспрекорној организацији обезбеђења дефилеа.

     Такав однос полиције према Николи Алексићу није био само у Новом Саду, него и у Београду, где су му на два протеста испред Министарства спољних послова због нечињења да се спаси његова сарадница из затвора у Црној Гори због наводног покушаја извођења државног удара, иако је тада имала 67 година, протест обезбеђивала само два специјалца и то без оружја, јер је у потпису за одржавање јавног скупа било име Николе Алексића.   

 

Јавни комеморативни скуп поводом 20-огодишњице НАТО агресије у Новом Саду; протојереј СПЦ Жељко Латиновић, пуковник Дани Золтан, Мирјана Анђелковић Лукић, Владислав Јовановић, дипломата и бивши амбасадор СРЈ у УН, капетан бојног брода Андрија Андријевић, Никола Алексић, организатор, Томислав Кежевић, глумац СНП, конфераса, војници речне команде, почасна стража. Полиција је савршено обезбеђивала колону грађана на челу са гостима до моста Дуга са које је спуштен венац сећања на све жртве агресије и срушене мостове.

 

     12. За 5. јун 2021. године, Светски дан заштите животне средине, Никола Алексић је организовао и одржао јавни скуп пред Народном скупштином чиме је наставио традицију одржавања јавних скупова пред Народном скупштином која траје од 2011. године на коме је са својим гостима указао на актуелне проблеме који угрожавају или прете животној средини или здрављу становништва. 

 

     13. Еколошки покрет је од самог свог оснивања први у нашој тадашњој земљи почео да јавно обележава датуме из области екологије. После неколико година надлежно министарство је прогласило април месец месецом екологије као и недељу екологије у јуну у којој пада 5. јун, Светски дан заштите животне средине.

 

C:\Users\ecomovement\Downloads\D75_4581.jpg

Обележавање 5. јуна, Светског дана заштите животне средине, 2022.13. Еколошки покрет је од самог свог оснивања први у нашој тадашњој земљи почео да јавно обележава датуме из области екологије. После неколико година надлежно министарство је прогласило април месец месецом екологије као и недељу екологије у јуну у којој пада 5. јун, Светски дан заштите животне средине.

За ту сврху је финансирао штампање плакате која је представљала дипломски рад Симониде Добановачки на Академији уметности на којој је дипломирала са десетком, а потом освојила прву награду на конкурсу Удружења дизајнера Војводине.

 

Плаката Симониде Добановачки посвећен 5. јуну, Светском дану заштите животне средине

 

     14.  Никола Алексић је учесник комеморације жртвама крваве Рације из јануара 1942. на месту где се она стварно и одржала, на новосадском штранду, на чијој обали полажу венац у Дунав у знак сећања на жртве које су бацане под лед тог хладног 23. јануара 1942. године.  

 

Слика може припадати 10 особа и текст који гласи „„ми смо ваш живи споменик!" JAHYAPA 2023. године 15 часова од соколског дома новом саду кренуте „марш живих" на штранд- KO не може да пешачи може доби директно на штранд y 15:30 часова. TAMO, HA TOM истински светом месту, спуститемо CE на обалу где су наши мученици бачени под лед и иматемо пригодно слово знак живог себана HA жртве. 23.JAHA 2023. године опрошта значи рехабилитацилу злочинаца!“

Комеморација жртвама крваве Рације из јануара 1942. на обали Дунава

     15. Поред тога је учествовао и на свим другим протестима у Београду и Новом Саду са својим препознатљивим транспарентом на коме пише: 

 

 

У три реда стале су све уставне дужности војске и полиције и опредељење Србског народа који је преживео три геноцида само у једном веку од те исте Европе која је de facto прихватила нацистичку идеологију што је Никола Алексић доказао подношењем кривичне пријаве Државном тужиоцу САД 1999. против В. Б. Клинтона и саучесника због злочина против човечности. 

То је једина кривична пријава до сада која је из наше земље поднета против злочинаца за више од 3.000 људских жртава и уништене привреде током 78 дана и ноћи бесомучне агресије.

 

     16. Од 5. октобра 2020. Никола Алексић на све протесте носи и своју мотику од које се више не одваја, а окупљеном народу држи предавање како се мотика користи на протесту уколико су угрожени од стране батинаша ангажованих од стране режима ради пребијања народа. Три пута је због тог позива грађанима да понесу мотике на протесте био саслушаван у полицији где је у изјави нагласио да полиција више никад неће батинати грађане по цену његовог живота. Нагласио им је да се Шабац више никад и нигде неће поновити где су батинаши у цивилу довезени у мерцедесима београдских регистрација и са дрвеним батинама у рукама изашли и почели да пребијају окупљени народ на мосту преко Саве! 

 

                 Никола Алексић пред ,,Народномˮ скупштином

 

17.   Никола Алексић пред Скупштином држи предавање окупљеним грађанима како се мотика користи на протестима ако су грађани угрожени: не подизањем у вис ради удара по глави, јер полицајци имају кациге и штитове, него као када се коси трава, по чланцима ногу! 

                  Због тог Николиног позива полиција је имала додатне трошкове за опрему жандармерије и специјалаца, јер им је наручила чврсте пластичне костобране за потколенице! Али по речима Никола Алексића то им неће бити довољна заштита од мотика, ,,џаба су кречилиˮ!

 

 

      18.     За 61 и 62 позив, 2. и 3. фебруара 2023. на протест са мотикамам у рукама пред Народном скупштином, полиција га више није звала на саслушање, јер су га хтели охрабрити да дође на Сретење пред Председништво где су га очекивали и хтели ухапсити заједно са режимским срадницима да би им подигао рејтинг наводних опозиционара. 

      19.         Никола Алексић је први човек у историји Србије који је на личном примеру, залагањем сопствене слободе, доказао да грађанин није дужан да послуша наређење полиције ако сматра да није у складу са законом. 

 

Наравно, за такав став се сносе последице, Никола Алексић је заборавио колико пута је био хапшен, привођен, саслушаван...и колико пута је преживео покушаје ликвидације. Али слобода се не поклања, она се осваја и то је Никола Алексић савршено добро знао.

 

Хапшење бранилаца најстаријег правослваног гробља у Новом Саду     20. Активности Николе Алексића на организовању јавних протеста нису биле једине током периода јануар 2018-децембар 2022. године. 

Током лета 2021. преко ТВ је сазнао да су у његовој изборној јединици на изборима за Савет месне заједнице, за које није добио позив да се не би кандидовао, избили физички сукоби међу грађанима позиције и опозиције, Никола је са мотиком отрчао у Месну заједницу која му је близу и стао у ред на улици.

Хтели су и столицу да му изнесу на улицу да седи док чека да дође на ред, само што га кафом нису понудили! Иначе је Никола Алексић 4 пута заредом био одборник те Месне заједнице у Скупштини града Новог Сада бираног по имену и презимену.

 

             21. Никола Алексић је узео активно учешће у протестима грађана Новог Сада због покушаја подизања споменика невино убијеним грађанима Новог Сада после Другог светског рата зато што се на списку невино страдалих жртава нашло и десетак злочинаца из времена крваве Рације познатих по имену и презимену, функцији и чину у Мађарској Краљевској војсци коју су обављали или се налазили за време Рације и делима која су вршили.

             Уплашен због протеста грађана и због будућности своје радне организације, извођач радова је раскинуо уговор са Градском управом о изградњи споменика.

 

Spomenik nevinim žrtvamaLSV poziva na protest protiv spomenika takozvanim nevinim žrtvama

C:\Users\ecomovement\Downloads\Уређени ПОЗИВ НА ОПШТЕНАРОДНИ БУНТ ПРОТИВ ОДРЖАВАЊА ПАРАДЕ СРАМА__.jpg

     22. Такође је учествовао са својим препознатљивим транспарентом на протесту грађана Новог Сада због намере да се гради мост преко Дунава на Шодрошу, једином месту где грађани могу изаћи у нетакнуту природу. Зато што се истина крије од јавности, Никола Алексић је копирао факс поруку председнику Градске управе од међународног организованог криминала у коме се износи намера рушења Петроварадинске тврђаве и Војне болнице (!) испод Тврђаве ради изградње ,,коцкарнице као у Лас Вегасу на том платоуˮ како пише у тој поруци, за 55 милиона долара. Поред тога, Нови Сад би добио и 5 подземних гаража, од којих се две већ граде у самом центру и три моста преко Дунава која су сва уцртана, а за један се већ пробија траса на Шодрошу. Наведену факс поруку Никола Алексић је умножио и уручио ковертирану и адресирану на сваког одборника Скупштие града Новог Сада да знају за чега ће гласати.

 

Заштитници организованог криминала-Шодрош у Новом Саду на удару трасе четвртог моста по споразуму са организованим криминалом

 

     23. Никола Алексић је такође обелоданио да је Градска управа продала Лимански парк највећем криминалцу ради изградње јавне куће! Тај исти парк је Никола Алексић од 1992. три пута спасавао од уништења и изградње јавне куће под образложењем да ће се градити ,,посластичарница да се уморне мајке са децом могу освежити после игре у паркуˮ, како пише у образложењу, а зими пада мрак у 16.00 часова. Једном када се изгради неки пословни објекат нико не може да одређује власнику којом делатношћу ће се бавити.

Ради остварења те криминалне намере, за 10 година у Лиманском парку су убијена два човека, на исти начин, из истог разлога и од стране истог човека!

Наиме, за десет година су запаљене две бараке Мостоградње заостале после изградње моста Слобода у којима су изгорела два радника. Сведоци су рекли да је пожар настао споља и да су бараке букнуле у трену као шибица. Први пут је био чак расписан тендер за изградњу посластичарнице (јавне куће), али је Никола Алексић одмах тог јутра после пожара објавио саопштење да ће се јавност упознати са именом злочинца и пиромана као победником на тендеру. Тендер је пропао, јер се нико није смео јавити на њега, чак нити тај злочинац због којег је и расписан тендер.  

         Трећи пут је тај злочинац и пироман, поучен трагичним искуством из два претходна, изазвао паљевину барака Мостоградње у току дана да буде сигуран да више неће бити жртава.  

 

Опис фотографије није доступан.

Никола Алексић                                                                                                                       

Директор Еколошког покрета Новог Сада, председник Еколошког покрета Србије-Савеза еколошких организација Србије и председник Патриотског блока, политичке надградње еколошких организација Србије и других струковних организација

 

Лимански парк

 

         24. У периоду после доделе престижне награде проглашењем Најзаслужнијег човека са друштевене сцене у Србији, Еколошки покрет је под руководством Николе Алексића сопственим средствима организовао и одржао пет вишедневних међународних научних Еко-конференција (2018. 2019. 2020. 2021. и 2022.), и поред свих тешкоћа и препрека, посебно јубиларну 25-ту по реду (2021.), због политичке пандемије, чиме је наставио традицију одржавања овог најзначајнијег научног скупа у Србији, јединог на свету који је имао пет пута заредом (нефинансијско) покровитељство Уједињених нација! 

 

            Mr. Engelbert Ruoss, директор UNESCO-a за Европу, отвара прву 

          од пет Еко-конференција под покровитељством Уједињених нација

 

          25. Еколошки покрет Новог Сада је прва организација у нашој земљи која је 1995. статутарно укинула колективно извршно тело Еколошког покрета, јер је постало кочница развоја због тромости и мањкавости. Зато се слободно може рећи да је ванредна седница Скупштине Еколошког покрета одржана 27. маја 1995. на којој је распуштено колективно извршпо тело представљала нови почетак Еколошког покрета који од тада бележи скоро вертикалан успон у раду и бележењу резултата рада.  Први директор Еколошког покрета од 1995. године је Никола Алексић који је био и одборник Скупштине града предложеног у 4 (четири) мандата за редом од самог оснивања Еколошког покрета 21. априла 1990. изабраног по имену и презимену предложеног од Еколошког покрета и једини грађански одборник између свих политичких странака и коалиција.

 

     26. Поред свих проблема који су снашли Еколошки покрет; избацивање из пословног простора после 28 година савесног коришћења, дугогодишње блокаде жиро рачуна због надуваног дуговања за коришћење пословног простора, растеривања свих донатора и спонзора слањем финансијске полиције и кажњавања уз напомену да је то због помагања Еколошког покрета, Никола Алексић је у истом периоду наставио одржавање још једне лепе манифестације која такође иде стазом традиције. Реч је о годишњој додели Медаље части Новог Сада физичким лицима са територије градске заједице Новог Сада за постигнуте резултате на плану заштите животне средине и духовног наслеђа, за радни и животни допринос у развоју и подстицању највиших људских вредности уз очување моралног и стручног интегритета и испољену храброст. 

Serija 4 (111)

Медаља части Новог Сада

Serija 4 (16)

Плакета Медаље части Новог Сада једног од добитника

Додела Медаље части Новог Сада Јовану Адамову

 

     27. За све време вођења Еколошког покрета Никола  је возио бицикл по свим временским условима, лети и зими, по киши и снежној мећави, јер је тако био бржи од својих колега у обављању свакодневних активности. Али је зато плаћао високу цену за своје ставове и активност у најуспешнијој еколошкој органиазцији у Европи по оцени мериторних познавалаца еколошке сцене. Пет пута је дочекиван и обаран аутом са бицикла када је ноћу ишао на своје радно место у државној установи где је радио искључиво у трећој смени што му је омогућавало да се бави еколошким активностима током дана до исцрпљености. Његов бицикл је постао посебан раритет, јер га је полиција три пута превозила посебном марицом, два пута после незаконтог хапшења, а трећи пут када су га препознали под точковима аутомобила који га је оборио. Дошли су за њим у болницу само да му кажу да не брине за свој бицикл, јер су га они пренели на сигурно место! Нови Сад када је било снега
 

Најчувенији бицикл у Србији