ГОВОР НИКОЛЕ АЛЕКСИЋА НА КОМЕМОРАТИВНОМ СКУПУ ПОВОДОМ 13-ТО ГОДИШЊИЦЕ НАТО АГРЕСИЈЕ НОВИ САД, 24.03.2012.ГОДИНЕ

ПОШТОВАНИ СУГРАЂАНИ, ПОШТОВАНИ НАРОДЕ СРБИЈЕ,
ДАНАС СЕ НАВРШАВА 13 ГОДИНА ОД ПОЧЕТКА АГРЕСИЈЕ НАЈВЕЋЕ ТЕРОРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ НА СВЕТУ НА НАШУ ДОМОВИНУ. ТО ЈЕ БИО НАЈВЕЋИ ЗЛОЧИН У ЕВРОПИ ОД ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА ДО ДАНАС. НИЈЕ СТРАДАО САМО СРПСКИ НАРОД, СТРАДАЛО ЈЕ ЧОВЕЧАНСТВО И НИЈЕ БИО У ЈУГОСЛАВИЈИ, НЕГО У ЕВРОПИ.
НОВИ САД ЈЕ БИО ПРВА ЖРТВА.
ПРВЕ БОМБЕ СУ ПАЛЕ НА НОВИ САД 24. МАРТА У 20.00 САТИ.
ЗЛОЧИНЦИ КОЈИ СУ СЕ ОТРГЛИ МЕЂУНАРОДНОМ ПРАВУ И САВЕТУ БЕЗБЕДНОСТИ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА, СА ПОСЕБНИМ ЦИНИЗМОМ СУ СВОЈУ НАВОДНУ ХУМАНИТАРНУ ИНТЕРВЕНЦИЈУ НАЗВАЛИ ,,МИЛОСРДНИ АНЂЕО,,. ТАКАВ ЦИНИЗАМ И БЕЗОЧНО РУГАЊЕ ЖРТВИ НИЈЕ ДО ТАД ЗАБЕЛЕЖЕНО У СВЕТСКОЈ ИСТОРИЈИ.
КАДА КАЖЕМ НАЈВЕЋА ТЕРОРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА НА СВЕТУ, ТО ДОКАЗУЈЕМ МЕЂУНАРОДНИМ СТАНДАРДИМА КОЈИ НЕКУ ОРГАНИЗАЦИЈУ КВАЛИФИКУЈУ КАО ТАКВУ.
ТИ ЗЛОЧИНЦИ СУ 23. АПРИЛА 1999. ГОДИНЕ, НА СВОМ БАЛУ ВАМПИРА ОДРЖАНОМ У ВАШИНГТОНУ, ПРОМЕНИЛИ СВОЈ СТАТУТ У ПРАВИЛА ЗЛОЧИНА. ФОРМАЛНО ОДБРАМБЕНУ ВОЈНУ ОРГАНИЗАЦИЈУ ПРОМЕНОМ СТАТУТА, ОДНОСНО ПРАВИЛА ЗЛОЧИНА, ПРЕТВОРИЛИ СУ У ТЕРОРИСТИЧКУ ОРГАНИЗАЦИЈУ СА ПРАВОМ ПРЕВЕНТИВНЕ УПОТРЕБЕ НУКЛЕАРНОГ ОРУЖЈА.
ТУ ПРОМЕНУ СТАТУТА, ОДНОСНО ПРАВИЛА ЗЛОЧИНА, ДО САДА НИЈЕ РАТИФИКОВАЛА НИТИ ЈЕДНА ЗЕМЉА ЧЛАНИЦА ОВЕ ТЕРОРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ.  ОВА СЕ ЗЛОЧИНАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОТРГЛА И ОД СВОЈИХ ОСНИВАЧА И ПОСТАЛА И ЗВАНИЧНО, ПО МЕЂУНАРОДНИМ СТАНДАРДИМА, НАЈВЕЋА ТЕРОРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА И НАЈВЕЋА ГЛОБАЛНА ПРЕТЊА СВЕТСКОМ МИРУ, ОПСТАНКУ СВЕТА И ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ.
 
 
 
 
АГРЕСИЈА НАТО ЗЛОЧИНАЦА 1999. ГОДИНЕ БИО ЈЕ ЗЛОЧИН БЕЗ ПРЕСЕДАНА У НОВИЈОЈ СВЕТСКОЈ ИСТОРИЈИ.  БАЗИРАН НА ЛАЖИ; ХТЕЛИ СУ ДА СПРЕЧЕ НАВОДНУ ХУМАНИТАРНУ КАТАСТРОФУ; НА УЦЕНИ; ТРАЖИЛИ СУ ДА ЈУГОСЛАВИЈА ПОТПИШЕ КАПИТУЛАЦИЈУ И ДА ДОЗВОЛИ УЛАЗАК И ВРШЉАЊЕ ЗЛОЧИНАЦА ПО ЦЕЛОЈ СРБИЈИ И БАЗИРАН НА ГОЛОЈ СИЛИ. КАДА ЈЕ УЛТИМАТУМ ОДБИЈЕН, ОСТВАРИЛИ СУ ПРЕТЊЕ И ПРИМЕНИЛИ ГОЛУ СИЛУ. НА СРБИЈУ СУ БАЦАНЕ КАСЕТНЕ БОМБЕ, ЗАБРАЊЕНЕ ЖЕНЕВСКОМ КОНВЕНЦИЈОМ, БАЦАНЕ СУ УРАНИЈУМСКЕ БОМБЕ, ТРАЈНО ЗАГАЂУЈУЋИ ЖИВОТНИ ПРОСТОР, ЕКСПЕРИМЕНТИСАЛИ СУ НА НАМА И НАШОЈ ДЕЦИ НОВИМ СРЕДСТВИМА УБИЈАЊА.
СТРАДАЛИ СУ ВОЈНИ И ЦИВИЛНИ ОБЈЕКТИ, ПРИВРЕДНИ И ЗДРАВСТВЕНИ ОБЈЕКТИ, ЦРКВЕ, МАНАСТИРИ, РАФИНЕРИЈЕ...
УБИЈАЛИ СУ ПУТНИКЕ, ИЗБЕЛИЦЕ, КУПЦЕ НА ПИЈАЦИ. УБИЈАЛИ СУ НЕЈАЧ! ДВОГОДИШЊУ МИЛИЦУ РАКИЋ СУ ПОГОДИЛИ ШРАПНЕЛОМ ДОК ЈЕ СЕДЕЛА У КУПАТИЛУ НА НОШИ.
ЗАР ИМ БИЛО КО И БИЛО КАДА МОЖЕ ОПРОСТИТИ ТАКАВ ЗЛОЧИН?
ЗАР ИМ БИЛО КО И БИЛО КАДА МОЖЕ ЗАБОРАВИТИ ТАКАВ ЗЛОЧИН?
НИКАД!
СРБИЈА ТО НЕ СМЕ НИКАД ОПРОСТИТИ, НИКАД ЗАБОРАВИТИ!
ТИМ ПРЕ, ЈЕР АГРЕСИЈА НИЈЕ ЗАУСТАВЉЕНА ПО ИСТЕКУ БОМБАРДОВАЊА, ОНА СЕ НАСТАВЉА И ДАНАС. 
ПОСТАВИЛИ СУ СВОЈЕ ВАЗАЛЕ НА ЧЕЛО СРБИЈЕ, ДРУГУ ПОСТАВУ ИЗДАЈНИКА ВЕЋ ПРИПРЕМИЛИ ЗА ИЗБОРЕ, ОПЉАЧКАЛИ НАС ДО ГОЛЕ КОЖЕ, УНИШТИЛИ ПРОИЗВОДЊУ, ОТИМАЈУ НАМ КОСОВО И МЕТОХИЈУ, КУПУЈУ ЗЕМЉУ, ИСЦРТАВАЈУ НОВЕ ГРАНИЦЕ СРБИЈЕ.
НАСРЋУ НА САМО БИЋЕ СРПСКОГ НАРОДА, НА ЊЕГОВУ ВЕРУ И ПИСМО. НАСИЛНО ПОКУШАВАЈУ ДА ПРОМЕНЕ ВЕРУ СРПСКОГ НАРОДА, ДА НАС УЈЕДИНЕ СА СВЕТОМ, КАКО РЕЧЕ ПАТРИЈАРХ ЕКУМЕНИСТА. ИСКРЕНО СЕ НАДАМ ДА ЗНА ШТА РАДИ, ЈЕР СРПСКИ НАРОД НЕ МОЖЕ У ЈЕДНОЈ ГЕНЕРАЦИЈИ ДОЖИВЕТИ ВИШЕ ПОГРОМА ОД ОНИХ КОЈЕ ЈЕ ПРЕЖИВЕО У ПРОТЕКЛОМ ВРЕМЕНУ И МОРАЋЕ ПРУЖИТИ ОДЛУЧНИ ОТПОР, ПО БИЛО КОЈУ ЦЕНУ.
КРОЈЕ НАМ НОВЕ ШКОЛСКЕ ПРОГРАМЕ ЗА НАШУ ДЕЦУ ИЗБАЦУЈУЋИ НАЈСВЕТЛИЈЕ ТЕКОВИНЕ ИЗ ХЕРОЈСКЕ ПРОШЛОСТИ СРПСКОГ НАРОДА. ЗАБРАЊУЈУ РЕЧ ПАТРИОТИЗАМ. КО СЕ УСУДИ ДА ЈЕ ИЗГОВОРИ ИЛИ СЕ ПОНАША У СКЛАДУ СА ЊЕНИМ ЗНАЧЕЊЕМ, ДОБИЈЕ ЕПИТЕТ НЕОФАШИСТА, ДЕСНИЧАР, КАО ШТО СУ СОРОШЕВИ МЕДИЈИ ПОСТАВИЛИ ЈУЧЕ НАСЛОВ: КО ТО СУТРА ХОЋЕ ДА МАРШИРА НОВИМ САДОМ, НАЗИВАЈУЋИ НАС НЕОФАШИСТИМА.
ЈАДНИ ЉУДИ, ШЉАМ ЉУДСКИ!  ОВИ ИЗРОДИ ИЗДАЈНИЧКИ НЕ ЗНАЈУ ДА ЕКОЛОГИЈЕ НЕМА БЕЗ ПАТРИОТИЗМА, НИТИ ПАТРИОТИЗМА БЕЗ ЕКОЛОГИЈЕ. УПРАВО СМО МИ ЕКОЛОЗИ 99-ТЕ СПРЕЧИЛИ ВОЈНУ ОКУПАЦИЈУ СРБИЈЕ ОД СТРАНЕ ЗЛОЧИНАЦА КОЈИ СУ НАС 78 ДАНА БЕСТИЈАЛНО УБИЈАЛИ.
УПРАВО СМО МИ ЕКОЛОЗИ РАЗОБЛИЧИЛИ МЕХАНИЗАМ НАТО ЗЛОЧИНА 99-ТЕ.  ТАДА СМО ПОДНЕЛИ ДРЖАВНОМ ТУЖИОЦУ СЈЕДИЊЕНИХ АМЕРИЧКИХ ДРЖАВА  КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ПРОТИВ ЊИХОВОГ ПРЕДСЕДНИКА КОЈИ ЈЕ ПОГАЗИО СОПСТВЕНИ УСТАВ  НАСТАВЉАЈУЋИ РАТ СА ЈЕДНОМ СУВЕРЕНОМ ДРЖАВОМ ПРЕКО 60-ТОГ ДАНА БЕЗ ДОЗВОЛЕ КОНГРЕСА.  БИО ЈЕ СУВИШЕ ЗАУЗЕТ СА МОНИКОМ ЛУИНСКИ ДА БИ БРОЈАО ДАНЕ АГРЕСИЈЕ.
КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ТОГ КЛИПАНА ЈЕ ПРЕДСТАВЉАЛА ОРИГИНАЛНУ ОПТУЖНИЦУ ПРОТИВ НАЦИСТИЧКИХ РАТНИХ ЗЛОЧИНАЦА ИЗ НИРНБЕРГА 1945. ГОДИНЕ ПИСАНЕ ПО АМЕРИЧКОМ УСТАВУ. ОСИМ ИМЕНА ЗЛОЧИНАЦА КОЈА СМО ЗАМЕНИЛИ НОВИМ ЗЛОЧИНЦИМА, ДАТУМА И ГЕОГРАФСКЕ ОДРЕДНИЦЕ, У ТОЈ ПРИЈАВИ НИСМО ДОДАЛИ НИТИ ОДУЗЕЛИ НИ ЈЕДНУ ЈЕДИНУ РЕЧ, СЛОВО ТАЧКУ ИЛИ ЗАРЕЗ. СВЕ ЈЕ БИЛО У ПОТПУНОСТИ ИСТОВЕТНО, 100%! ТО ЈЕ БИО ПРАВИ СЦЕНАРИО АГРЕСИЈЕ, ПРИ ЧЕМУ ЈЕ ОВА ТЕРОРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОД НАЦИСТА ПРЕУЗЕЛА КОМПЛЕТАН СЦЕНАРИО НАПАДА И ДОСЛОВНО ГА ПРИМЕНИЛА У РАЗБИЈАЊУ ЈУГОСЛАВИЈЕ. АЛИ СЕ ИПАК МОРА РЕЋИ, ДА ЈЕ ХИТЛЕР БИО МАЛО ДЕТЕ У ОДНОСУ НА ОВЕ ЗЛОЧИНЦЕ.
УПРАВО СМО МИ ЕКОЛОЗИ СПРЕЧИЛИ ОДВАЈАЊЕ ВОЈВОДИНЕ ОД МАТИЦЕ СРБИЈЕ ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАЦИЈОМ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ ПАЈТИЋА, ЕГЕРЕШИЈА И СВИХ ПОСЛАНИКА ПОИМЕНЦЕ КОЈИ СУ ГЛАСАЊЕМ ПРИХВАТИЛИ НЕЗАКОНИТО ДОНЕТ И ПРОТИВУСТАВНИ ПРЕДЛОГ ТЗВ. СТАТУТА ВОЈВОДИНЕ.
ДА ЈЕ НЕКОМ НЕСРЕЋОМ ТАЈ СТАТУТ БИО УСВОЈЕН ОД ОНИХ ИЗДАЈНИКА У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ, НАТО АЛИЈАНСА БИ ЗА ТРИ САТА ПРЕУЗЕЛА ГРАНИЦУ НА САВИ И ДУНАВУ.
 
 
 
 
ПА ЗАР СЕ МОЖЕ ВИШЕ ВОЛЕТИ СВОЈА ЗЕМЉА ОД ЛИЧНОГ СУПРОТСТАВЉАЊА ЗЛИКОВЦИМА, СЕПАРАТИСТИМА, ОРГАНИЗОВАНОМ КРИМИНАЛУ, ОД СТАВЉАЊА СОПСТВЕНЕ ГЛАВЕ У ТОРБУ ЗАРАД СВОГА ГРАДА, СВОЈЕ ЗЕМЉЕ И ЊЕНЕ БУДУЋНОСТИ?  
 
ПОШТОВАНИ ГРАЂАНИ,
НАША ДОМОВИНА СРБИЈА СЕ НИКАД НИЈЕ НАЛАЗИЛА У ТЕЖЕМ ПОЛОЖАЈУ, ЧАК И 99-ТЕ ПОД БОМБАМА БИЛИ СМО СЛОБОДНИ. САДА ТО НИСМО, ЈЕР СМО ОКУПИРАНИ.
 
СРБИЈА ЈЕ ЗНАЛА ДА СЕ ОДБРАНИ ОД РАЗНИХ НЕПРИЈАТЕЉА, АЛИ ОД СОПСТВЕНИХ ИЗДАЈНИКА НИЈЕ УМЕЛА ДА СЕ БРАНИ.
ОВИ ИЗДАЈНИЦИ НА ВЛАСТИ ЋЕ НАМ КОНАЧНО ДОЋИ ГЛАВЕ. ДОБИЛИ СУ ЗАДАТАК КОЈИ НЕ СМЕЈУ ОДБИТИ, ЈЕР СЕ БОЈЕ ОБЕЛОДАЊИВАЊА ЊИХОВЕ ИЗДАЈЕ И ПЉАЧКЕ
УВОЗЕ НАМ ГЕНЕТСКИ МОДИФИКОВАНА СЕМЕНА И ПРОИЗВОДЕ ОД ЊИХ. ТАКВА ХРАНА ИЗАЗИВА СТЕРИЛИТЕТ У ТРЕЋОЈ ГЕНЕРАЦИЈИ, МИ ВЕЋ САДА НЕСТАЈЕМО СА ЛИЦА ЗЕМЉЕ. СА СВАКИМ ПОПИСОМ СТАНОВНИШТВА ЈЕДАН ГРАД БУДЕ ИЗБРИСАН, ЗА ТОЛИКО БУДЕМО МАЛОБРОЈНИЈИ.
ТИ ЗЛОЧИНЦИ НА ВЛАСТИ СУ НАС ПРОДАЛИ НАЈВЕЋОЈ ТЕРОРИСТИЧКОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ НА СВЕТУ КОЈА НАС СВАКОДНЕВНО ЗАСИПА ОТРОВИМА СА НЕБА ИЗ СВОЈИХ АВИОНА, КАО ДА СМО ИНСЕКТИ, А НЕ ЉУДИ.
ПОГЛЕДАЈТЕ САМО НЕБО, ПОДИГНИТЕ ПОНЕКАД ГЛАВУ ГОРЕ, ОНИ ТРАГОВИ ИЗА АВИОНА КОЈИ ОСТАЈУ САТИМА НА НЕБУ, КОЈИ СЕ ПОЛАКО ШИРЕ И ПЛАВО НЕБО ПРЕТВАРАЈУ У БЕЛУ СУМАГЛИЦУ, НИСУ НОРМАЛНИ ТРАГОВИ АВИОНА, ЈЕР ИХ АВИОНИ ПРАКТИЧНО И НЕМАЈУ. ТО СУ ТОНЕ И ТОНЕ ОТРОВА КОЈИМА НАС ТРУЈУ ДА БУДУ СИГУРНИ ДА ЋЕ ДОВРШИТИ СВОЈ ЗЛОЧИНАЧКИ ПОСАО НА ИСТРЕБЉЕЊУ СРПСКОГ НАРОДА.
НАЈСТРАШНИЈА БОЛЕСТ У ЦЕЛОКУПНОЈ ИСТОРИЈИ ЉУДСКЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ, МОРГЕЛОНСОВА БОЛЕСТ СЕ ПОЈАВИЛА У НОВОМ САДУ И ДРУГИМ ГРАДОВИМА СРБИЈЕ, ОДАКЛЕ НАМ ЖРТВЕ ПИШУ И ТРАЖЕ ПОМОЋ.
ШТА ДА ИМ ОДГОВОРИМО?
НЕМА ПОМОЋИ ДОК СУ ОВИ ИЗДАЈНИЦИ НА ВЛАСТИ И У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ, ЈЕР МЕЂУ ЊИМА НЕМА НИКАКВЕ РАЗЛИКЕ. НЕ ПОСТОЈИ ОПОЗИЦИЈА У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ. ТО ЈЕ СВЕ ЈЕДНА ИНТЕРЕСНА БАНДА КОЈА СЕ У МОРАЛНОЈ КАЉУЗИ ВАЉА И РВЕ ЗА СВОЈ ДЕО ПЛЕНА. СВЕ ДО ЈЕДНЕ ТЗВ. ПОЛИТИЧКЕ СТРАНКЕ СМО ПИТАЛИ ДА ЛИ СУ ЗА ПРЕКИД ТРОВАЊА СТАНОВНИШТВА ИЗ ЗЛОЧИНАЧКИХ АВИОНА И ДА ЛИ СУ ПРОТИВ ХРАНЕ КОЈА ЋЕ НАС ИЗБРИСАТИ СА ЛИЦА ЗЕМЉЕ.
НИКО НАМ НИЈЕ ОДГОВОРИО.
 
ТО ДОВОЉНО ГОВОРИ О ЊИМА, ТИМ ИЗДАЈНИЦИМА, АЛИ И О НАМА, ЈЕР СУ БИРАНИ ВОЉОМ ОНИХ КОЈИМА ЈЕ СВРАКА МОЗАК ПОПИЛА ИЛИ ОНИХ КОЈИ ИМАЈУ ЛИЧНУ КОРИСТ ОД ИЗБОРА ИЗДАЈНИКА НА ИЗБОРИМА.
ДА НАШИ ИЗДАЈНИЦИ НЕ ЗАОСТАЈУ МНОГО ЗА СВОЈИМ ПОСЛОДАВЦИМА, НЕКА ПОСЛУЖИ ПРИМЕР ДА СМО НЕДАВНО РАЗОБЛИЧИЛИ ЗАВЕРУ ПРОТИВ ГРАЂАНА НОВОГ САДА КОЈА ЈЕ СКОВАНА НА ЗАВЕРЕНИЧКОМ САСТАНКУ У МИНИСТАРСТВУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ. У ЗАВЕРИ СУ  УЧЕСТВОВАЛИ ДИПЛОМАТСКИ ПРЕДСТАВНИЦИ НЕМАЧКЕ И НЕМАЧКИ ИЗВОЗНИК ОПАСНОГ ХЕМИЈСКОГ ОТПАДА У ЦИЉУ ОМОГУЋАВАЊА ДАЉЕГ ТРОВАЊА НОВОСАЂАНА У ПРВОЈ СТАМБЕНЈ ЗОНИ ГДЕ СЕ ОВАЈ ОТПАД РЕЦИКЛИРА.
 
НАСТАВАК ТРАГЕДИЈЕ НАМ СЕ ОПЕТ ПРИПРЕМА НА ПРЕДСТОЈЕЋИМ ИЗБОРИМА. ЈЕДНОГ ИЗДАЈНИКА ЋЕ СТРАНЕ АГЕНТУРЕ ЗАМЕНИТИ ЈОШ ВЕЋИМ, КАДА ЈЕ ВЕЋ ГРОБАР ПО СТРУЦИ, НЕКА САХРАНИ СРБИЈУ И ЊЕН НАРОД.
 
ЗАР ЈЕ МОГУЋЕ ДА ЋЕ НЕКО НА ИЗБОРИМА ДАТИ СВОЈ ГЛАС ИЗДАЈНИЦИМА КОЈИ БРАНЕ ОДРЖАВАЊЕ КОМЕМОРАТИВНОГ СКУПА, КОЈИ ЦЕПАЈУ ПЛАКАТЕ СКУПА, КОЈИ НАС НАЗИВАЈУ НЕОФАШИСТИМА ЗАТО ШТО СЕ УСУЂУЈЕМО ДА КАЖЕМО ЗЛОЧИНЦИМА ДА СУ ЗЛОЧИНЦИ, А ОНИ ИЗДАЈНИЦИ?
 
ЗАТО МИ, ГРАЂАНИ СРБИЈЕ И НОВОГ САДА КОЈЕ ПРЕДСТАВЉАЈУ ПАТРИОТСКЕ СНАГЕ СРБИЈЕ,   НЕ ВЕРУЈЕМО ДА ЋЕ БИЛО КАКВИМ ИЗБОРИМА МОЋИ ДА СЕ ЗАУСТАВИ ОВА АГОНИЈА СРБИЈЕ У КОЈУ СУ ЈЕ ГУРНУЛИ ИЗДАЈНИЦИ.
НАРОД ЈЕ ТАЈ КОЈИ КОНАЧНО МОРА ПРЕУЗЕТИ СУДБИНУ ЗА СВОЈ ЖИВОТ И ОПСТАНАК. ТО МОЖЕ ДА УРАДИ ОВАКО ИЛИ ОНАКО; ИЛИ СВИ НА ИЗБОРЕ, ИЛИ СВИ НА УЛИЦЕ. КОЈИ ЋЕМО МЕТОД ИЗАБРАТИ, ВИДЕЋЕМО ВРЛО БРЗО.
 
ПОМЕН СВИМ ЖРТВАМА НАТО АГРЕСИЈЕ И НАЈВЕЋЕГ ЗЛОЧИНА У ЕВРОПИ ОД ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА, НАЈБОЉЕ БИ ОДАЛИ И ОПРАВДАЛИ ЖРТВЕ СРБИЈЕ, САМО АКО ОДБРАНИМО СРБИЈУ ОД НАСТАВКА АГРЕСИЈЕ НАТО ЗЛОЧИНАЦА И ТЕРОРА ДОМАЋИХ ИЗДАЈНИКА И ОМОГУЋИМО НАШОЈ ДЕЦИ ДА ЖИВЕ У СЛОБОДНОЈ СРБИЈИ.
 
 
НЕКА ИМ ЈЕ ВЕЧНА СЛАВА И ПОМЕН.
 
 

ГОВОР НИКОЛЕ АЛЕКСИЋА  НА КОМЕМОРАТИВНОМ СКУПУ ПОВОДОМ 13-ТО ГОДИШЊИЦЕ НАТО АГРЕСИЈЕ НОВИ САД, 24.03.2012.ГОДИНЕ