САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Томислав Николић је победио Бориса Тадића на нерегуларним изборима.

 

Да ли се то може назвати победа?

 

Веома радо би победнику послали честитку у име организације којој припадамо, али честитати победу на нерегуларним изборима, значило би прихватање свих нерегуларности укључујући и изборну крађу и гажење изборне воље грађана Србије. То већ нема цену и не може се прихватити чак ни под условом да је победу однео члан наше организације.

 

Изборни резултати парламентарних избора су нерегуларни на свим нивоима због противуставног и незаконитог кандидовања Бориса Тадића по трећи пут, због медијске неравноправности у представљању кандидата и изборних листа, због штампања енормног броја листића већег од укупног броја бирача, због имена неодређеног броја покојника у бирачком списку, због неодређеног броја шиптара са Косова у бирачком списку Републике Србије, због крађе попуњених гласачких листића који су замењени фалсификованим гласачким листићима, због криминалних манипулација изборном вољом грађана Србије којима су се поништавали важећи листићи за опозицију фаворизовањем режима, због јавне корупције бирача храном и бакалуком, куповином гласова, омогућавањем гласања ромима који не станују на територији на којој су гласали и на сто и један други начин.   

 

Да је Томислав Николић човек од речи, сада би и он тражио понављање свих избора уз кривичну одговорност свих актера у изборној крађи и поштовање Устава и Закона о председнику, по коме се Тадић није смео по трећи пут кандидовати.

 

Тада би изборни резултати били сасвим другачији, победа легитимна и убедљивија, јер грађани Србије добро знају ко их је опљачкао до голе коже и угрозио им и саму будућност.

 

Режим који ће бити успостављен на нерегуларним изборима, неће имати легитимитет, биће ништаван као и сами избори.

 

Зато позивамо грађане Србије на сталне протесте, на сталну грађанску непослушност, све док се избори не понове и изабере власт по вољи бирача уз спречавање свих наведених појава због којих се ови избори не могу сматрати легитимним.

 

                                                                                                        Директор

                                                                                              Никола Алексић, с.р.