РЕЖИМ У ПАНИЦИ- НАСТАВЉА СЕ СУДСКИ ПРОГОН НИКОЛЕ АЛЕКСИЋА

 

Никола Алексић, директор Еколошког покрета Новог Сада и председник Патриотског блока, који је покренуо иницијативу за изјашњавање грађана Србије о уласку у Европску унију, после само 24 сата од покретања наведене иницијативе добио је позив од Прекршајног суда у Новом Саду за изрицање казне. Проглашен је окривљеним и позван 10. априла 2013. године у 12.45 часова у Прекршајни суд у Новом Саду на бул. Ослобођења бр. 114, соба 114 да му се изрекне казна.

Због чега је окривљен није наведено у позиву, а уколико се не одазове позиву биће издата наредба за његово принудно довођење.

Окривљени Никола Алексић, према тексту позива, има право да узме браниоца-адвоката и да буде саслушан у његовом присуству и вероватно да му се у његовом присуству и изрекне казна, јер је илузорно очекивати од браниоца да брани окривљеног од нечега што ће му се први пут саопштити пред изрицање казне.

Толико о правосуђу у Србији.

Неизвесно је само да ли је судија Оливера Косовац наредбу о позивању Николе Алексића добила СМС поруком, јер да је добила писаним путем, вероватно би разлог био назначен на позиву.

Овакав стил позивања и саслушавања Николе Алексића пред државним органима није од јуче. Два пута је до сада Никола Алексић телефоном позиван у београдску полицију на саслушање без да му се саопштио разлог позива и саслушања.

Толико о људским правима и основним слободама у Србији лета Господњег 2013 које гарантује ратификована  Европска конвенција.

Позивају се грађани Новог Сада и Србије да, према могућностима, присуствују суђењу и изрицању казне Николи Алексићу у наведено време у Прекршајном суду у Новом Саду, јер се основано сумња да када буду дошли други грађани на ред, неће имати више никог да позову у помоћ, пошто се свима спрема описана судбина.


ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ЕКОЛОШКОГ ПОКРЕТА