НАРОДНА СКУПШТИНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ Н/Р НАРОДНИХ ПОСЛАНИКА

 ЗАКЉУЧЦИ ЈАВНОГ УПОЗОРАВАЈУЋЕГ СКУПА ПРОТИВ НАМЕРЕ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ ДА ЛЕГАЛИЗУЈЕ ГЕНЕТИЧКИ МОДИФИКОВАНЕ ОРГАНИЗМЕ ОДРЖАНОГ 21. МАРТА 2013. ГОДИНЕ

 


ГРАЂАНИ СРБИЈЕ ОКУПЉЕНИ НА ЈАВНОМ УПОЗОРАВАЈУЋЕМ  СКУПУ ОДРЖАНОГ 21. МАРТА 2013. Г. ЗАХТЕВАЈУ ОД НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ:
 
1. ДА СЕ ДОНЕСЕ ЗАКОН КОЈИ ЋЕ ЗАБРАНИТИ УЗГОЈ ГЕНЕТИЧКИ МОДИФИКОВАНИХ ОРГАНИЗАМА (ГМО) НА ОТВОРЕНОМ ПРОСТОРУ У ЕКСПЕРИМЕНТАЛНЕ СВРХЕ ЗБОГ ЗАГАЂЕЊА ЗЕМЉИШТА И ШИРЕЊА ГМО НА ОСТАЛЕ КУЛТУРЕ И ПАРЦЕЛЕ.
 
2. ДА СЕ УСТАВОМ ОДРЕДИ ДА ЈЕ У СРБИЈИ ЗАБРАЊЕН УВОЗ,   УЗГОЈ И КОМЕРЦИЈАЛНИ ПРОМЕТ ПРОИЗВОДА ОД ГМО У ЦИЉУ ЗАШТИТЕ ЗДРАВЉА И ЖИВОТА СТАНОВНИШТВА.
ТОМ ОДРЕДБОМ СРБИЈА БИ БИЛА ПОДРУЧЈЕ ЗАБРАЊЕНО ЗА ГМО ЧИМЕ БИ СЕ САЧУВАЛА ПОЉОПРИВРЕДА И БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ.
 
3. ДА СЕ ДО ПРОМЕНЕ УСТАВА ЗАБРАНИ УВОЗ ХРАНЕ И ПРОИЗВОДА КОЈИ У СЕБИ САДРЖЕ ГМО САСТОЈКЕ.
- ДА СЕ УНИШТЕ СВИ ПОСАЂЕНИ ГЕНЕТИЧКИ МОДИФИКОВАНИ УСЕВИ У СРБИЈИ.
- ДА СЕ УНИШТЕ СВА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА ПОЉА ПОД ГМО.
- ДА СЕ ЗАБРАНИ УВОЗ СОЈИНЕ САЧМЕ ОД ГМО СОЈЕ И ДРУГЕ ГМО ХРАНЕ НАМЕЊЕНЕ ИСХРАНИ ЖИВОТИЊА.
- ДА СЕ СТАВЕ ВАН СНАГЕ ОДРЕДБЕ ЗАКОНА О РЕПРОДУКТИВНОМ МАТЕРИЈАЛУ ШУМСКОГ ДРВЕЋА КОЈИМ СЕ ОДОБРАВА СТАВЉАЊЕ У ПРОМЕТ РЕПРОДУКТИВНОГ МАТЕРИЈАЛА КОЈИ ПОТИЧЕ ОД ГЕНЕТИЧКИ МОДИФИКОВАНИХ ОРГАНИЗАМА 
 
4- ДА СЕ ПОСТОЈЕЋИ ЗАКОН О ЗАБРАНИ УВОЗА, УЗГОЈА И КОМЕРЦИЈАЛНОГ ПРОМЕТА ПРОИЗВОДА ОД ГМО РИГОРОЗНО ПРИМЕЊУЈЕ УЗ КРИВИЧНУ ОДГОВОРНОСТ ЗА СВЕ ПРЕКРШИОЦЕ ЗАКОНСКИХ ОДРЕДБИ ЗБОГ ЧЕГА ВЕЋ САДА ВИШЕ ОД 350.000 БРАЧНИХ ПАРОВА ИМА ПРОБЛЕМА СА ЗАЧЕЋЕМ.
ТИМЕ ЋЕ СЕ СТВОРИТИ ПОЧЕТНИ УСЛОВИ ЗА ЗАУСТАВЉАЊЕ ТРЕНДА НЕСТАЈАЊА СТАНОВНИШТВА СРБИЈЕ.
 
 
5. ДА СЕ ЗАБРАНИ ПРОТИВУСТАВНА И НЕЗАКОНИТА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА КОДЕКСА АЛИМЕНТАРИУСА У ПРАВНИ СИСТЕМ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, КАО И ДА СЕ СТАВЕ ВАН СНАГЕ ВЕЋ ДОНЕТИ ПРОПИСИ И СТАНДАРДИ КОЈИ СУ ИЗВЕДЕНИ ИЗ ЊЕГА.
 
6. ДА НАРОДНА СКУПШТИНА РАСКИНЕ КАПИТУЛАНТСКИ СПОРАЗУМ НАТО-ПАРТНЕРСТВО ЗА МИР КОЈИ ЧИНИ ОСНОВУ ЗА ГЕНОЦИД НАД СТАНОВНИШТВОМ СРБИЈЕ СВАКОДНЕВНОМ АГРЕСИЈОМ РАДИОЛОШКО-ХЕМИЈСКО-БИОЛОШКОМ МЕТОДОМ КОЈА СЕ ВРШИ ЗАПРАШИВАЊЕМ ТОНАМА И ТОНАМА ОТРОВА ИЗ АВИОНА НАЈВЕЋЕ ТЕРОРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ НА СВЕТУ.
РАСКИДОМ НАВЕДЕНОГ УГОВОРА СТВОРИЋЕ СЕ ФОРМАЛНИ УСЛОВИ ЗА ОДБРАНУ ЗЕМЉЕ ОД АГРЕСОРА И ЗАУСТАВИЋЕ СЕ ИЗДАЈА НАРОДА И ДРЖАВЕ ОД СТРАНЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ.
 
7. ДА НАРОДНА СКУПШТИНА ОБАВЕСТИ ПОДНОСИОЦА ЗАКЉУЧАКА ШТА ЈЕ ПРЕДУЗЕЛА ИЛИ ШТА ЋЕ И У КОМ РОКУ ПРЕДУЗЕТИ ПО СВАКОЈ ТАЧКИ ЗАКЉУЧАКА РАДИ ОБАВЕШТАВАЊА НАЈШИРЕ ЈАВНОСТИ.
 
ОБАВЕШТАВА СЕ НАРОДНА СКУПШТИНА ДА ЋЕ, У СЛУЧАЈУ ОДБИЈАЊА ИЗВРШЕЊА ТРАЖЕНИХ ЗАКЉУЧАКА, ТАЈ ЧИН СМАТРАТИ ОТВОРЕНОМ ИЗДАЈОМ НАРОДА И ДРЖАВЕ ЗБОГ ПОГУБНИХ ПОСЛЕДИЦА ПО ЖИВОТЕ СТАНОВНИКА И БУДУЋНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, ШТО ЋЕ ДАТИ ЛЕГИТИМНО ПРАВО ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ ДА ГРАЂАНСКИМ ПРОТЕСТИМА И ОПШТОМ ГРАЂАНСКОМ НЕПОСЛУШНОШЋУ ДОВЕДУ ДО РАСПУШТАЊА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ У ЦИЉУ ПРЕУЗИМАЊА  СУДБИНЕ У СВОЈЕ РУКЕ.
 
БЕОГРАД, 21. МАРТ 2013. ГОДИНЕ 
 
ПОДНОСИЛАЦ ЗАХТЕВА
 
 
НИКОЛА АЛЕКСИЋ
ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ЕКОЛОШКОГ ПОКРЕТА СРБИЈЕ-САВЕЗА ЕКОЛОШКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА СРБИЈЕ